Krämig pannacotta med vit choklad täckt av ett lager len björnbärsmousse - perfekt bjuddessert. Kan förberedas i god tid innan och tas fram när den ska serveras. Dekorera gärna med ätbara blommor!
40 min + kyltid!
Börja med pannacottan. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, vaniljstång och frön i en kastrull. Ta av från plattan och lägg i de urkramade gelatinbladen. Rör om ordentligt så gelatinbladen smälter, häll över den hackade chokladen och blanda väl. Häll upp i fina dessertformar. Låt stå i kyl att stelna ca 3 timmar.
Björnbärsmousse. Blötlägg gelatinbladen ca 10 min. Hetta upp björnbären i en kastrull och koka sönder dem. Sila genom en finmaskig sil till en slät puré. Sätt hälften av purén åt sidan och hetta upp resten i kastrullen. Ta av från plattan och låt gelatinbladen smälta i den varma purén. Blanda med den avsvalnade purén och apelsinsaften. Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt. Rör ner purén i äggvispet. Vispa grädden lätt, den ska bli ungefär som filmjölk i konsistensen. Vänd försiktigt ner den i äggblandningen. Fördela moussen ovanpå pannacottan. Låt stelna i kyl minst 2 timmar eller tills dagen därpå.
Servering. Dekorera med färska björnbär pudrade med florsocker, rivet apelsinskal och ätbara blommor.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!