Pepparkaksmaränger

Ingredienser

Söta maränger med smak av pepparkaka. Ät dem som de är eller till en god vaniljglass. De blir fina att dekorera dina desserter med i jul. Det blir 100 små eller 50 lite större maränger.

Ett smarrigt efterrättstips är att göra en marängsviss med rårörda lingon istället för banan,... Läs mer

90 min Baka 100 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 100 grader.

2

Vispa äggvita ett par minuter med elvisp eller i maskin.

3

Tillsätt citronsaft och fortsätt vispa någon minut innan strösockret tillsätts lite i taget. Vispa till en blank och fast maräng.

4

Sikta florsockret och vänd försiktigt ner det tillsammans med pepparkakskryddan i marängsmeten. Tillsätt lite extra krydda om du vill ha ännu tydligare smak av pepparkaka.

5

Klicka eller spritsa ut på bakplåtspapper. Strö över kanel. Torka marängerna i ugnen ca 1 timme.

Bilder

Recept

Filtrera