Persikopannacotta med jordgubbar & havrecrunch

Ingredienser

Pannacotta är en italiensk dessert som betyder "kokt grädde". Den här är smaksatt med persika och vanilj och toppad med jordgubbar och knaprigt havrecrunch. Lägg till två timmars kyltid.

Tänk på att pannacotta behöver ett par timmar på sig att stelna i kylskåp. Det går utmärkt... Läs mer

40 min Dessert 6 port.

Gör så här

1

Börja med pannacottan. Lägg gelatinbladen i en skål med rikligt med kallt vatten, ca 15 min.

2

Låt persikohalvorna rinna av och mixa med stavmixer till en puré. Ställ åt sidan.

3

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda grädde, socker, vaniljstång och frön i en kastrull. Låt koka upp.

4

Dra kastrullen från plattan och tillsätt de urkramade gelatinbladen. Rör om tills de smälter. Tillsätt persikopurén och blanda väl.

5

Ta upp vaniljstången och häll upp pannacottan i fina glas eller burkar. Ställ i kylskåp att stelna, minst 2 timmar. Täck med plastfolie eller stäng locken, för att undvika att det bildas en hinna på pannacottan.

6

Limemarinerade jordgubbar. Dela jordgubbarna i mindre bitar och lägg i en skål. Häll över limesaften och sockret. Rör om och låt stå och dra i kylen tills servering.

7

Havrecrunch. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda med de torra ingredienserna. Platta ut på bakplåtspapper och grädda gyllene mitt i ugnen, ca 15 min. Låt svalna. Bryt sedan i bitar.

8

Vid servering, toppa pannacottan med de marinerade jordgubbarna och strö över havrecrunch. Dekorera gärna med citronmeliss.

Bilder

Recept

Filtrera