Rabarbercurd

Ingredienser

Rabarbercurd - söt, syrlig och härligt rosa i färgen!

Rabarber hör verkligen våren och sommaren till. Den här curden passar till mycket; i tårtor och... Läs mer

20 min Baka 1 stor burk

Gör så här

1

Mät upp socker och rabarber i en kastrull. Låt koka ca 10 minuter tills rabarbern blivit helt mjuk. Ta av kastrullen från plattan och mixa blandningen slät med hjälp av en stavmixer. Häll blandningen i en rostfri bunke och låt svalna något.

2

Rör ner saft och finrivet skal av en halv citron. Vispa sedan ner äggen, ett i taget.

3

Placera bunken över ett vattenbad. Låt sjuda några minuter under omrörning tills krämen tjocknar. Använd gärna termometer, krämen ska uppnå en temperatur på ca 75 grader.

4

Ta av från värmen och tillsätt smöret, lite i taget. Rör ordentligt tills smöret smält. Häll upp i en väl rengjord burk.

5

Förvara i kylskåp. Krämen håller sig ca 1 vecka. Den går även bra att frysa in.

Bilder

Recept

Filtrera