Rabarbercurd - söt, syrlig och härligt rosa i färgen!
Rabarber hör verkligen våren och sommaren till. Den här curden passar till mycket; i tårtor och... Läs mer
Mät upp socker och rabarber i en kastrull. Låt koka ca 10 minuter tills rabarbern blivit helt mjuk. Ta av kastrullen från plattan och mixa blandningen slät med hjälp av en stavmixer. Häll blandningen i en rostfri bunke och låt svalna något.
Rör ner saft och finrivet skal av en halv citron. Vispa sedan ner äggen, ett i taget.
Placera bunken över ett vattenbad. Låt sjuda några minuter under omrörning tills krämen tjocknar. Använd gärna termometer, krämen ska uppnå en temperatur på ca 75 grader.
Ta av från värmen och tillsätt smöret, lite i taget. Rör ordentligt tills smöret smält. Häll upp i en väl rengjord burk.
Förvara i kylskåp. Krämen håller sig ca 1 vecka. Den går även bra att frysa in.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!