Sirap gjord på lila syrenblommor - härlig färg och jättegod till desserter och i drinkar!
Passa på att ta vara på de ljuvligt doftande syrenblommorna innan de blommat färdigt för i år.... Läs mer
Koka upp vatten och strösocker i en kastrull. Låt koka någon minut och ta sedan av kastrullen från värmen.
Skölj blomklasar av syren och plocka bort blommorna. Se till så att inga stjälkar och blad kommer med, de kan göra sirapen besk i smaken.
Tillsätt syrenblommor, glukossirap och blåbär i den uppkokade sockerlagen. Hetta upp igen och låt småputtra till sirapsliknande konsistens, omkring 10-15 minuter på medelvärme. Undvik att röra i den under koktiden. Det ska bli en ganska tunn sirap, inte riktigt lika trögflytande som vanlig sirap.
Sila sirapen genom en finmaskig sil och häll upp i en väl rengjord, varm glasflaska. Låt kallna och förvara sedan i kylskåp.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!