Syrensirap

Ingredienser

Sirap gjord på lila syrenblommor - härlig färg och jättegod till desserter och i drinkar!

Passa på att ta vara på de ljuvligt doftande syrenblommorna innan de blommat färdigt för i år.... Läs mer

20 min Generell 0.5 liter

Gör så här

1

Koka upp vatten och strösocker i en kastrull. Låt koka någon minut och ta sedan av kastrullen från värmen.

2

Skölj blomklasar av syren och plocka bort blommorna. Se till så att inga stjälkar och blad kommer med, de kan göra sirapen besk i smaken.

3

Tillsätt syrenblommor, glukossirap och blåbär i den uppkokade sockerlagen. Hetta upp igen och låt småputtra till sirapsliknande konsistens, omkring 10-15 minuter på medelvärme. Undvik att röra i den under koktiden. Det ska bli en ganska tunn sirap, inte riktigt lika trögflytande som vanlig sirap.

4

Sila sirapen genom en finmaskig sil och häll upp i en väl rengjord, varm glasflaska. Låt kallna och förvara sedan i kylskåp.

Bilder

Recept

Filtrera