Vit chokladkräm med mascarpone, hjortron & kaksmulor

Ingredienser

Vit choklad, mascarpone, hjortronsylt och kaksmulor i en härlig blandning - enkel men väldigt god dessert till nyårsfirandet!

Har du småkakor över sen julfirandet? Då passar de perfekt att krossa och använda i den här goda... Läs mer

120 min Dessert 4 port.

Gör så här

1

Finhacka chokladen och lägg i en bunke. Hetta upp hälften utav grädden tillsammans med vaniljstången i en kastrull. Fiska upp vaniljstången och häll grädden över chokladen. Rör blandningen slät och låt svalna något.

2

Vispa mascarpone och resterande grädde tills det tjocknar. Rör ner i chokladblandningen, lite i taget, till en fluffig kräm. Använd gärna handvisp. Smaksätt eventuellt med rom eller någon god likör. Häll upp i en spritspåse och låt stelna i kylskåp någon timme. Det går även bra att direkt fördela chokladkrämen i glas, och sedan låta stelna, men då får man inte samma fina mönster.

3

Varva kaksmulor, hjortronsylt och den vita chokladkrämen i fina glas. Dekorera gärna med guld- eller silverpärlor.

Bilder

Recept

Filtrera