Saffransbullar med rödbeta, citron och pistage

Ingredienser

Rödbetor i saffransbullar, går det? Ja visst, rödbetor ger en härlig röd färg och med citron och pistage blir dessa saffransbullar något alldeles extra. Baka och njut i julstämning!

Har alltid tyckt det varit kul att experimentera med växtrikets godsaker, kombinera näringsrika... Läs mer

60 min Baka 30 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Värm rapsolja, rödbetsjuice och havremjölk fingervarmt. Smula ner jästen och blanda sedan vätskan men saffran, lönnsirap, honung, salt och ca 8-9 dl vetemjöl, lite i taget tills du fått en fin deg. Knåda degen i några minuter i maskin eller för hand. Låt degen jäsa i 1 timme.  

2

Mixa mandelmassa, finrivet citronskal från en halv citron, citronsaft och skalade pistagenötter i en mixer. 

3

Dela den färdigjästa degen i två delar. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en tunn rektangel och bred på hälften av fyllningen och vik dubbelt. Skär 10-15 strimlor, tvinna och snurra dom till små bullar. Gör samma sak med resten av degen och fyllningen.

4

Låt bullarna jäsa 15 min till. Pensla sedan på lite rapsolja och grädda i ugnen på 225 grader i ca 10 min. 

Bilder

Recept

Filtrera