Rödbetor i saffransbullar, går det? Ja visst, rödbetor ger en härlig röd färg och med citron och pistage blir dessa saffransbullar något alldeles extra. Baka och njut i julstämning!
Har alltid tyckt det varit kul att experimentera med växtrikets godsaker, kombinera näringsrika... Läs mer
Sätt ugnen på 225 grader. Värm rapsolja, rödbetsjuice och havremjölk fingervarmt. Smula ner jästen och blanda sedan vätskan men saffran, lönnsirap, honung, salt och ca 8-9 dl vetemjöl, lite i taget tills du fått en fin deg. Knåda degen i några minuter i maskin eller för hand. Låt degen jäsa i 1 timme.
Mixa mandelmassa, finrivet citronskal från en halv citron, citronsaft och skalade pistagenötter i en mixer.
Dela den färdigjästa degen i två delar. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en tunn rektangel och bred på hälften av fyllningen och vik dubbelt. Skär 10-15 strimlor, tvinna och snurra dom till små bullar. Gör samma sak med resten av degen och fyllningen.
Låt bullarna jäsa 15 min till. Pensla sedan på lite rapsolja och grädda i ugnen på 225 grader i ca 10 min.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!