Kall vitlökssås

Ingredienser

Vitlökssås till fisksoppa, fisk eller kräftor och andra skaldjur men även god till grönsaker och grillat. En enkel, himla god liten majodipp med andra ord. Inga krångligheter.

Användbar sås/dipp till det mesta. Såsen är alltid med på tallriken när vi äter kräftor –... Läs mer

15 min Sås 4 port.

Gör så här

1

Gör majonnäs eller använd köpemajo. Gör du egen så mixa den ganska styv till den här såsen = mixa längre eller vispa hårdare och ta lite extra olja.

2

Blanda majonnäsen med tomatpuré, citronsaft eller vinäger. Rör försiktigt i creme fraiche. Smaka av med salt och cayennepeppar. Låt stå en stund. Smaka av igen. 

3

När du är nöjd och det smakar gott, blanda i vitlöken. Det är vitlöken som gör såsen och höjer smakerna från gott till trippelgott men det tar en stund i kylen.
Låt mogna i kylen minst några timmar, gärna längre.

Bilder

Recept

Filtrera