Vitlökssås till fisksoppa, fisk eller kräftor och andra skaldjur men även god till grönsaker och grillat. En enkel, himla god liten majodipp med andra ord. Inga krångligheter.
Användbar sås/dipp till det mesta. Såsen är alltid med på tallriken när vi äter kräftor –... Läs mer
Gör majonnäs eller använd köpemajo. Gör du egen så mixa den ganska styv till den här såsen = mixa längre eller vispa hårdare och ta lite extra olja.
Blanda majonnäsen med tomatpuré, citronsaft eller vinäger. Rör försiktigt i creme fraiche. Smaka av med salt och cayennepeppar. Låt stå en stund. Smaka av igen.
När du är nöjd och det smakar gott, blanda i vitlöken. Det är vitlöken som gör såsen och höjer smakerna från gott till trippelgott men det tar en stund i kylen.
Låt mogna i kylen minst några timmar, gärna längre.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!