Tonfiskröra med bacon

Ingredienser

Jag gillar snabba röror som kan användas till mycket - pålägg, dip, sallad, sås, bakad potatis och fyllning.

Det är bra med röror som kan byggas på efter humör och vad som finns i kylen. Det är lycka att... Läs mer

30 min Fisk 2 port.

Gör så här

1

Mixa snabbt din egen majonnäs. Om du väljer köpt, gå vidare.

2

Låt tonfisken rinna av.

Ska du till exempel göra en macka med ägg och röra som på bilden, lägger du äggen i kallt vatten, sätt på plattan och när det kokar sätter du timern på 8 minuter för hårdkokt. Minska tiden för krämig äggula.

3

Knaperstek bacon och låt rinna av på hushållspapper. Klipp eller hacka i småbitar.

4

Finhacka löken.

5

Vispa creme fraiche tills den blir fast.

Blanda alla ingredienser. Smaka av med svartpeppar, lite citronsaft och eventuellt lite rivet citronskal.

Bilder

Recept

Filtrera