Höstgryta

Ingredienser

Denna viltgryta med svamp är en perfekt höstgryta som värmer gott framför brasan. Svamp gör sig alltid bra i en klassisk höstgryta även om det förstås finns många varianter. Lägg till tid för marinering i kyl över natten.

Ett litet tips är att de flesta grytor är godare dagen efter när de har fått stå och gotta till... Läs mer

120 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Dag 1: Gör marinaden. Skala och skiva löken grovt. Blanda den med resten av ingredienserna i en bunke. Lägg köttbitarna i marinaden, täck med plastfolie och ställ bunken i kylen över natten.

2

Dag 2: Sila marinaden och spara den till senare. Spara även de avrunna lökbitarna.

3

Bryn köttet i smör i en tjockbottnad gryta (ej oemaljerad järngryta - vinet i grytan löser ut järn som kan missfärga rätten). Bryn även löken från marinaden.

4

Häll på marinaden och tomatpurén. Låt sjuda i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

5

Skiva under tiden svampen, hacka lökarna grovt och dela/skiva moroten. Bryn alltsammans i en stekpanna och lägg ner det i grytan.

6

Häll på grädden och låt grytan koka i ytterligare 20 minuter. Tillsätt eventuellt mer salt och peppar.

7

Strö på lite hackad persilja och servera med ris eller potatis.

Bilder

Recept

Filtrera