Inkokt lax med skarpsås

Ingredienser

Koka gärna laxen dagen innan och servera den med krämig ägghalva, fast kokt potatis och sås av gräddfil, majonnäs, ättika, socker och dill. En tvättäkta svensk klassiker, så enkel, så fräsch, så god att den inte bara ska ätas till påsk.

Servera gärna tillsammans med Läs mer

50 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Rör ihop ättikspriten och sockret till skarpsåsen och blanda med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar och ställ såsen kallt.

2

Skär laxen i portionsbitar.

3

Skala och hacka löken och moroten. Blanda alla ingredienser till lagen och låt koka upp.

4

Lägg i fiskbitarna och låt koka upp igen. Dra kastrullen från värmen och låt fisken kallna i lagen.

5

Servera laxen med kokt potatis, skarpsås och ägghalvor med majonnäs på.

Bilder

Recept

Filtrera