Spagetti med köttfärssås

Ingredienser

Vanlig köttfärsås med spagetti har enligt min mening med åren kvalat in som husmanskost, hur italiensk köttfärsås än må vara i grund och botten. Skit i vad som står på paketet, häll alltid i mer salt i pastavattnet än vad som rekommenderas. Det gäller oavsett om det är köttfärssås eller något annat som ska serveras till.

50 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Finhacka sidfläsket och champinjonerna.
Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
Skala och tärna moroten.

2

Bryn köttfärsen i smör i en stekpanna och lyft sedan över den i en stekgryta.

3

Häll olja i stekpannan och bryn sidfläsket, champinjonerna, vitlöken och morotstärningarna. Tillsätt tomatpurén och rör om.

4

Lägg över röran i stekgrytan och häll i de passerade tomaterna. Smaka av med salt och peppar. Låt grytan puttra på svag värme i 30-40 minuter.

5

Koka spagettin under tiden. Koka inte för länge, den ska vara al dente.

6

Blanda spaghettin med såsen och servera direkt med parmesanost.

Bilder

Recept

Filtrera