Vanlig köttfärsås med spagetti har enligt min mening med åren kvalat in som husmanskost, hur italiensk köttfärsås än må vara i grund och botten. Skit i vad som står på paketet, häll alltid i mer salt i pastavattnet än vad som rekommenderas. Det gäller oavsett om det är köttfärssås eller något annat som ska serveras till.
Finhacka sidfläsket och champinjonerna.
Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
Skala och tärna moroten.
Bryn köttfärsen i smör i en stekpanna och lyft sedan över den i en stekgryta.
Häll olja i stekpannan och bryn sidfläsket, champinjonerna, vitlöken och morotstärningarna. Tillsätt tomatpurén och rör om.
Lägg över röran i stekgrytan och häll i de passerade tomaterna. Smaka av med salt och peppar. Låt grytan puttra på svag värme i 30-40 minuter.
Koka spagettin under tiden. Koka inte för länge, den ska vara al dente.
Blanda spaghettin med såsen och servera direkt med parmesanost.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!