Laxcarpaccio med blomkålscrème och sirapsskorpa

Ingredienser

En fräsch förrätt med rena smaker som passar utmärkt till champagne. Den friska syran från laxen, citronetten och forellromen möter syran i champagnen och balanseras upp av krämigheten i blomkålscrèmen.

45 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Blomkålscrème: Skär blomkålen i mindre bitar och koka dem mjuka i mjölken och grädden. Mixa slätt. Smaka av crèmen med salt. Kyl ner crèmen.

2

Vispa eller mixa ihop ingredienserna till citronetten.

3

Sirapsskorpor: Värm ugnen till 200°. Skiva fyra supertunna skivor av den frysta sirapslimpan och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ugnsbaka sedan brödskivorna i cirka 6–7 minuter, tills de är helt torra.

4

Skala, kärna ur och tärna gurkan. Skala och finhacka schalottenlöken. Blanda gurka, schalottenlök och bönor med citronetten, smaka av med salt.

5

Fördela laxskivorna på fyra tallrikar och strö på lite flingsalt. Strö grönsakerna och forellrommen över laxen samt ringla citronetten över. Klicka på blomkålscrème och lägg på några dillkvistar. Toppa med skorpan och servera direkt.


Receptet är skapat av Mattias Larsson.

Bilder

Recept

Filtrera