Pepparkakstoppar med blue cheese frosting

Ingredienser

Vad passar bättre som tilltugg till glöggen än pepparkakor och mögelost? Dessa små havrekakor med pepparkakssmak är fyllda med en mjuk och len frosting på blåmögelost. 

60 min Baka 8 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175°C

2

Blanda samman havregryn, vetemjöl, bakpulver, pepparkakskryddor och salt.

3

Vispa ägg och vaniljsocker pösigt, tillsätt smält smör och sirap i en smal stråle medan du vispar.

4

Vänd ned mjölblandningen i äggblandningen, blanda till en jämn smet.

5

Spritsa ut smeten på en bakplåtsklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i 9-12 minuter. Låt svalna på galler. 

6

Blue cheese frosting: vispa cream cheese, honung och smör fluffigt. Smula ned blåmögelosten och fortsätt vispa tills du får en slät frosting.  

7

Montering: bred eller spritsa frostingen på kakorna och sätt ihop dem två och två.

Bilder

Recept

Filtrera