Vad passar bättre som tilltugg till glöggen än pepparkakor och mögelost? Dessa små havrekakor med pepparkakssmak är fyllda med en mjuk och len frosting på blåmögelost.
Sätt ugnen på 175°C
Blanda samman havregryn, vetemjöl, bakpulver, pepparkakskryddor och salt.
Vispa ägg och vaniljsocker pösigt, tillsätt smält smör och sirap i en smal stråle medan du vispar.
Vänd ned mjölblandningen i äggblandningen, blanda till en jämn smet.
Spritsa ut smeten på en bakplåtsklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i 9-12 minuter. Låt svalna på galler.
Blue cheese frosting: vispa cream cheese, honung och smör fluffigt. Smula ned blåmögelosten och fortsätt vispa tills du får en slät frosting.
Montering: bred eller spritsa frostingen på kakorna och sätt ihop dem två och två.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!