Jag har alltid älskat vår familjs årliga kräftskiva. Det är som sagt något speciellt att sitta med sina nära och kära och äta dessa läckerheter. När jag var i tonåren så bodde vi vid en sjö och där fiskade vi alltid upp våra egna kräftor som pappa sedan kokade så att hela huset doftade av dill, mörk öl och skaldjur. Det var en himmelsk doft och man visste att det snart var dags, dags för ännu en festlig högtid med släkt och vänner. Jag kan verkligen rekommendera er att köpa svenska kräftor eller om ni har möjlighet fiska upp egna, det smakar så mycket bättre när man har gjort det själv! En och annan nubbe sjungs ned i strupen med ett sug på en kräftklo, en stark ostskiva på en skiva vit baguette, aioli och självklart den världsberömda västerbottenpajen är alla saker som för mig MÅSTE finnas på en kräftskiva. Okej, nubben behöver man kanske inte alltid, men om man ska dricka en nubbe så finns det ingenting som passar så bra som en salt kräfta till enligt mig.
Jag hoppas att ni har fått någon kräfta i år, annars så tycker jag att ni genast sätter igång och letar upp en. Hemligheten i en bra västerbottenpaj är helt enkelt bara att ha mycket ost, skam den som snålar.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!