Vägen till WineLooSers

31 maj 2022

Vägen till WineLooSers

WineLooSers, vilka är de?

Den lilla korta presentationen i profilen kanske inte säger allt om oss. Hur hamnade vi där vi är idag?

Katrine är en Hälsingetös och Patrik en Gävlebo. Vi möttes en kall decemberdag 2000, sedan dess har det varit vi. 

Vi lämnade livet i Gävle januari 2015 för stora staden Stockholm och har skapat oss ett liv som passar oss. 

Vin har absolut inte varit med länge, inte på det sättet som idag. Fram till första besöket på restaurang Agrikultur, februari 2016, så var vin något vi bara drack utan vidare eftertanke.
Där på Roslagsgatan 43 jobbade då Daniella Lundh Egenäs, hon mötte oss, och började prata om vin på ett sätt ingen annan gjort. Ingen fråga vi ställde var dum eller konstig. Där såddes ett litet frö.

Vi fortsatte gå till Agrikultur och Daniella gav vårt nysådda frö mer näring, det grodde och började sticka upp små skott som vi började vårda själv.
Vi började söka lite på Systembolaget, gick på några privata provningar men hela tiden en titt åt Daniella, hon var vår stöttepelare. Med tiden så hittade vi lite vinkonton på Instagram, Alf Tumble var bland de första vi tittade på och Alfs tips insåg vi matchade vad vi gillade. 

För ja, Nebbiolo var bland de första vi fastnade för men en kväll där i köksbaren på Agrikultur halade Daniella upp en flaska från Sicilien, Etna, ja det var en flaska Munjebel från Frank Cornelissen. Det var  kärlek vid första sipp. Där insåg vi hur bred vinvärlden är och våra trevande steg blev fler och fler. 

För varje dörr vi öppnade, så mötte vi nya människor som tog oss i sin famn, vi lärde oss mer och mer, provade mer och mer.
Tillslut stod vi där, vid vägskälet, skulle vi fortsätta som vi gjort och bara springa på lite provningar eller skulle vi ta det till nästa nivå och ta oss till Vinkällan och plugga till sommelierer. Det blev det sistnämnda, något vi inte ångrar. Det var tufft, det var mycket men oj så roligt det var.

Fast vi insåg, man kommer aldrig bli fullärd vilket är en stor morot för oss att hela tiden driva vidare men hela tiden med tanken, det måste vara kul, utan pekpinnar som slår en på fingrarna.

 


Vi försöker ha en bredd på vår vinsmak, inte köra i en enda fil utan sinnet är öppet och vi kan lika gärna njuta av en über klassisk Meursault som av de mest obskyra druvor från öst. Vilket absolut syns när man tittar i vår vinvägg här hemma. Det finns något för alla och alla tillfällen.

Dock kan tilläggas att den ena av oss har en viss fetich till Bourgogneviner, ja det är Patrik. 

Inget ska vara svart eller vitt. Det är så vi vill ha vinvärlden, som en öppen famn där alla är välkomna. 
Så vi hoppas att Ni känner er välkomna här och på vårt instagramkonto. 

Recept

Filtrera