Vin & Matguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Prinsess-Semlan - ny hypad semmelhybrid

13 jan 2017

Prinsess-Semlan - ny hypad semmelhybrid

Prinsess-Semlan - årets första stora semmelsnackis - kommer från Thimons Konditori i Nässjö och är skapad av Markus Ekelund.


Den nya Prinsess-Semlan är en vanlig vetebulle med lite hallonsylt och som klätts in i marsipan. Markus berättar att han kom på idén redan förra säsongen men det var så sent att han valde att vänta tills i år.

Allting började med den fantastiska, evigt populära, Semmelwrapen från Tössebageriet i Stockholm och idén spreds som en löpeld över landet. Denna semmelhybrid satte igång en ny rörelse i bagerier och hemma i våra kök. Alla tävlade om att komma på nya varianter och vi har sedan dess sett alla möjliga konstigheter, med andra ord mer eller mindre lyckade försök.

Bilder: Thimons Bageri

Prinsess-Semlan ser underbart god ut. Tyvärr har vi ännu inte haft möjlighet att smaka.

Är ni duktiga i köket och älskar både semla och prinsesstårta kan ni sätta igång och testa idén. 

Recept

Filtrera
Vin & Matguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här