En otroligt krämig chokladbakelse för alla chokladälskare...
Gör i ordning ett vattenbad på spisen, lägg choklad, socker och smör i en bunke ovanpå vattenbadet. Låt det smälta.
Ta av chokladblandningen från vattenbadet och vispa ner ett ägg i taget i smeten.
Sikta ned vetemjölet i smeten och blanda väl. Smaka av smeten med salt.
Smörj små ugnsfasta formar eller muffinsformar med matfett, häll sedan i smet till 2/3 av formen är fylld. Baka av i mitten av ugnen på 200 grader ca 5-10minuter.
Kom ihåg att varje ugn har sin egen värme och därför är det svårt att säga en exakt tid på dessa chokladfondanter. Själva poängen och det speciellla med en fondant är att den ska ha en väldigt krämig och rinnig kärna. Du kan testa hur den är genom att putta lite i formen, "vobblar" den lite i mitten är den fortfarande krämig.
Ta ut ur ugnen och låt svalna något, klicka sedan på vaniljglass och lägg på blodapelsinfiléer.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!