Örtig kyckling med underbara, smakrika tillbehör.
Putsa kycklingfiléerna, krydda med de olika örterna och låt stå och marinera medan du börjar med resten.
Skala och tärna palsternacka i mindre bitar, lägg i en kastrull och fyll på med grädde, mjölk och salt. Om gräddblandningen inte täcker palstarnackan så fyll på med lite vatten. Koka tills palsternackan är mjuk.
Dela spetskålen i 4 lika stora delar, behåll roten. Värm olja och smör i en stekpanna och stek spetskålen på varje sida utan att det bränns. Avsluta med att salta och pressa över citron, kör sedan in i ugnen på 150grader i ca 25-30 minuter.
Bryn kycklingfileerna runt om i olja, lägg i en klick smör och två krossade vitlöksklyftor som du öser kycklingen med. Kör in i ugnen och stek till en innertemperatur på 70 grader.
Gör såsen, fräs finhackad schalottenlök i en liten kastrull ca 5 min. Tillsätt kycklingfond och koka ihop lite, häll sedan på vispgrädde, sherryvinäger och kryddor. Plocka ut vitlöksklyftorna som du rostat tillsammans med kycklingen och mosa dem. Tillsätt sedan i såsen och koka ihop till önskad konsistens.
När palsternackorna blivit mjuka lägger du dem i en mixer tillsammans med lite av gräddblandningen. Tillsätt smör, salt och citronsaft. Kör till en slät puré, späd eventuellt med lite mer av gräddblandningen om det behövs.
Skiva portabello och stek i olja och smör, krydda med salt och peppar.
Ta bladspenaten och fräs snabbt i en het panna med olja, salt, peppar och en skvätt citronsaft.
Vid servering skivar du kycklingen och arrangerar övriga ingredienser enligt bilden. Du kan göra såsen lite luftig genom att köra med en stavmixer i den.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!