Surdegsbröd på vete

Ingredienser

Ett lättbakat surdegsbröd med bra smak och knaprig skorpa.

60 min Baka 12 port.

Gör så här

1

Häll all ingredienser i en degblandare, kör på maxhastighet i ca 20-25minuter eller tills det att degen blivit glansig och släpper bunken.

2

Låt degen jäsa i kylskåp över natten (passa så att det inte jäser över).

3

Ta ut degen och låt den rumstempereras i ca 30-40 minuter.

4

Nu kan du välja hur du vill baka ut ditt bröd, antingen kan du baka i limpformar, eller klippa bitar och lägga på en baguetteplåt.

5

Vid avbakning: Förvärm ugnen till 250°c baka på 235°c i 13min (bakar du små bröd tar du ut brödet efter detta steg). Sedan sänker du temperaturen till 200 grader. Mät temperaturen i bröden, när det har 98 grader i innertemperatur är det färdigt.

Tips: Släng in en deciliter vatten i ugnen samtidigt som du sätter in bröden så får dom en härlig skorpa. Du kan även köra med en liten ugnsfast form fylld med vatten när du bakar av bröden.

 

Bilder

Recept

Filtrera