Kycklingpaj med grönkål

Ingredienser

Nu är det säsong för grönkål och det är både billigt och väldigt gott. Därför testade jag att göra en kycklingpaj med grönkål.

... Läs mer

60 min Kyckling 4 port.

Gör så här

1

Starta ugnen på 225 grader.

2

Mixa mjöl och smör i en matberedare tills det får en sandliknande konsistens, tillsätt vattnet och mixa tills det blir en stor degklump.

3

Tryck ut degen i en springform, nagga lite med en gaffel och stoppa in den i ugnen ca 10 minuter.

4

Skär kycklingen i mindre bitar och fräs i lite olja. När kycklingen fått fin färg river eller pressar du i vitlök, häller i grönkålen, ringlar över lite olivolja och salta och peppra, fräs någon minut.

5

Blanda ägg och grädde samt lite salt och svartpeppar.

6

Lägg i kycklingen och grönkålen i formen och häll över äggstanningen och toppa med lite riven ost, in i ugnen ca 20 minuter.

7

Blanda resten av grönkålen med olivolja och saltet i en bytta, strö ut på en form med bakplåtspapper.

8

När du tagit ut pajen så kör du in plåten med grönkålen på 200 grader ca 5-7 minuter medan pajen får vila lite.

Bilder

Recept

Filtrera