Rabarbergrottor

Ingredienser

Mördegskakor är väldigt enkelt att göra och går desutom fort. Dessa med rabarberfyllning, mycket gott och somrigt.

Mördeg kan man förbereda och förvara i kylen nån dag eller så rullar man den till en korv, plastar... Läs mer

30 min Baka 15 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Börja med rabarberkompotten. Skölj och hacka rabarbern i mindre bitar. Ta bort lite skal om det är tjockt.

3

Koka ihop rabarber, socker och vaniljsocker tills det börjar tjockna. Låt den sedan svalna medan du gör mördegen.

4

Kör alla ingredienser till mördegen i en matberedare tills det blir en fin deg.

5

Dela degen i 15-20 st bitar. Jag gjorde mina 20 gram styck och det var lagom för mina formar.
Rulla degen till bollar och stoppa i formarna.

6

Tryck en grop i varje och häll i lite kompott.

7

Ställ in på en plåt i ugnen ca 12-15 minuter, tills dom börjar få lite färg.

Bilder

Recept

Filtrera