En riktigt syrlig dessert med rabarber som nu tittar upp ur jorden.
Perfekt om man inte vill ha en maffig chokladdessert. Drick ett syrligt vitt vin eller varför inte... Läs mer
Citronglass: Vispa ägg, socker och citronzest pösigt.
Blanda i grädde och mjölk.
Kör i glassmaskin ca 40 minuter och frys sedan in glassen en timme eller två innan servering, helst längre, den smälter ganska lätt annars.
Har du ingen glassmaskin kan du bara hälla upp smeten i en gammal glasslåda eller nått liknande och ställa in i frysen, ta ut en gång i halvtimmen och rör om lite, upprepa ca 4-5 gånger och låt den sedan frysa till.
Ingefärsmaräng: Sätt ugnen på 100 grader.
Vispa äggvitor och socker till en maräng, när du kan vända skålen upp och ner är den färdig.
Vänd ner florsocker och ingefärspulver.
Ta två ugnsplåtar som du lägger upp och ner med ett bakplåtspapper på och bred ut marängen till ett tunt lager på varje.
Kör i nedre delen i ugnen i 1 timme.
Låt svalna och bryt isär till bitar och dekorera en dessert med det.
Ugnsbakad rabarber: Sätt ugnen på 175 grader.
Skär rabarbern i ca 10 cm långa bitar och skala den.
Blanda övriga ingredienser i en kastrull och koka tills socker och honung har löst sig.
Lägg rabarbern i en ugnsform och häll över den varma vätskan.
Kör in i ugnen ca 10 minuter, beroende på tjocklek, den ska vara mjuk rakt igenom.
Häll av vätskan och frys gärna in hälften för att göra en granité, resten låter du svalna och använder som en connsommé.
Lägg upp rabarber på en tallrik, häll över connsommén, lägg på en kula citronglass, dekorera med ingefärsmaräng och riv lite av den frysta granitén med en gaffel över.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!