Vit chokladfudge

Ingredienser

Här kommer ett recept på sån där vanlig fudge man brukar hitta i lösgodishyllan.

Glukossirapen i receptet kan bytas ut mot vanlig ljus sirap om man vill, men fudgen blir inte lika... Läs mer

30 min Baka 4 port.

Gör så här

1

Häll i grädde, socker, sirap, glykossirap och fröna från vaniljstången samt stången (eller bara vaniljpulver om du använder det) i en stor tjockbottnad kastrull.

2

Koka försiktigt upp till 120 grader, rör ofta, det bränner lätt fast i botten.

3

När du har nått temperaturen tar du bort kastrullen från plattan och har i smör och chokladen som du har hackat och rör om tills smeten blir jämn och slät.

4

Häll upp i en bakplåtspappersklädd form (ca 20 x 30 cm) och låt det svalna i ett par timmar, kylen går bra.
Skär upp i lagom stora bitar.

5

Förvara i en snygg burk i kylen, det fungerar även bra att frysa in.

Bilder

Recept

Filtrera