Här kommer ett recept på sån där vanlig fudge man brukar hitta i lösgodishyllan.
Glukossirapen i receptet kan bytas ut mot vanlig ljus sirap om man vill, men fudgen blir inte lika... Läs mer
Häll i grädde, socker, sirap, glykossirap och fröna från vaniljstången samt stången (eller bara vaniljpulver om du använder det) i en stor tjockbottnad kastrull.
Koka försiktigt upp till 120 grader, rör ofta, det bränner lätt fast i botten.
När du har nått temperaturen tar du bort kastrullen från plattan och har i smör och chokladen som du har hackat och rör om tills smeten blir jämn och slät.
Häll upp i en bakplåtspappersklädd form (ca 20 x 30 cm) och låt det svalna i ett par timmar, kylen går bra.
Skär upp i lagom stora bitar.
Förvara i en snygg burk i kylen, det fungerar även bra att frysa in.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!