Blanda soja, socker & mirin i en kastrull, koka upp under omrörning. Blanda sedan maizenamjöl med vatten och addera tills du nått den tjocklek du vill ha på såsen. Smaka av med salt och peppar.
2
Låt såsen stå och svalna. Den går alldeles utmärkt att göra färdigt i förväg.
3
Värm upp ugnen till 200°C. Lägg laxen med skinnsidan nedåt i en smord ugnsform.
4
Pensla laxen med teriyakisåsen.
5
Ugnsbaka laxen i ungefär 20 minuter. Ta ut laxen och strö sesamfröna över laxen.
6
Koka riset.
7
Ställ in laxen i ugnen i ytterligare 5 minuter.
8
Servera den ugnsbakta laxen tillsammans med varmt, fluffigt ris och en limeklyfta.
Bilder
Recept
Filtrera
Välkommen
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster,
tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Personuppgifter
Dina inställningar för personuppgifter är nu sparade.
Välkommen!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!