Ugnsbakad Teriyakilax

Ingredienser

En god och lättlagad rätt som serveras med ris eller nudlar.

40 min Fisk 4 port.

Gör så här

1
Blanda soja, socker & mirin i en kastrull, koka upp under omrörning. Blanda sedan maizenamjöl med vatten och addera tills du nått den tjocklek du vill ha på såsen. Smaka av med salt och peppar.
2
Låt såsen stå och svalna. Den går alldeles utmärkt att göra färdigt i förväg.
3
Värm upp ugnen till 200°C. Lägg laxen med skinnsidan nedåt i en smord ugnsform.
4
Pensla laxen med teriyakisåsen.
5
Ugnsbaka laxen i ungefär 20 minuter. Ta ut laxen och strö sesamfröna över laxen.
6
Koka riset.
7
Ställ in laxen i ugnen i ytterligare 5 minuter.
8
Servera den ugnsbakta laxen tillsammans med varmt, fluffigt ris och en limeklyfta.

Bilder

Recept

Filtrera