Enkel kimchi- och tonfiskpasta

Ingredienser

En superenkel och smakrik pasta! Det finns flera tips på varianter av rätten i receptet.

15 min Asiatiskt 2 port.

Gör så här

1

Koka pasta i rikligt saltat vatten, enligt paketinfo. Använd gärna spirelli eller liknande som tar upp såsen bra.

2

Under tiden pastan kokar:
Strimla kimchi och salladslök.
Häll av vattnet från tonfisken.

3

Blanda tonfisk, kimchi och grädde. Det är valfritt med grädde. Det går lika bra utan eller med t ex pastavatten men tänk då på salthalten i vattnet när du kryddar. 

Värm upp och smaka av med salt och peppar.

4

Häll i pastan och toppa med strimlad salladslök, rostade sesamfrön och eventuellt ett par nypor gochugaru (koreansk chili).

Tips! Skippa grädden och kyl ner pastan så har man en god pastasallad istället. Perfekt t ex med ägghalvor och lite extra grönsaker.

 

Bilder

Recept

Filtrera