Nykokta betor är bland det godaste som finns. Rödbetor, polkabetor eller gulbetor. Med smält smör eller riven parmesanost över eller som här, uppskivade med persilje- och vitlökssmör klickat på. Passar till exempel alldeles utmärkt till grillat.
Vill man riktigt frossa skär man upp ett gott bröd och doppar i tallriken av det smälta kryddsmöret... Läs mer
Kryddsmöret rör du ihop med smöret som fått ligga framme en stund, smulat flingsalt, finhackad persilja samt finhackad vitlök.
Koka betorna utan blast i saltat vatten tills du känner ett lagom motstånd med en sticka el. vass kniv. Dra av skalet på dem och skär upp dem varma och lägg upp på ett större fat. Ett tips är att använda gummihandskar när du drar av skalet på de varma betorna. Klicka på vitlökssmöret och servera direkt.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!