Cornfritters med het salsa

Ingredienser

Små partyhöjare! Alla älskar de här frasiga bollarna som doppas i riktigt het salsa.

Gör din egen salsa om du vill, men annars finns det goda att köpa. Testa gärna att byta ut majskornen... Läs mer

60 min Vegetarisk 10 port.

Gör så här

1

Fritters: Halvera paprikan och ta bort kärnorna. Skär i små tärningar. Gör likadant med chilifrukterna. Vispa upp äggen och tillsätt mjölk, koriander, gräslök, hackad chili, paprika och majskorn. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ner mjölblandningen i äggblandningen. Låt smeten vila i kylen i minst 30 minuter.

Häll minst 2 cm olja i en tjockbottnad gryta och hetta upp. Klicka ner smeten i oljan, ca 1–2 tsk smet per boll. Fritera i omgångar tills bollarna blir gyllene. Lägg inte i för många åt gången, då blir de kokta istället för friterade. Fiska upp bollarna med en hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper. Servera gärna efter hand som de blir färdiga, då är de som godast. Servera med het salsa.

2

Het salsa: Doppa tomaterna i kokande vatten och skölj dem genast i kallt vatten. Skala tomaterna och ta bort fröna. Finhacka fruktköttet och lägg det i en skål. Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka chilin. Blanda allt grönsakshack med olivolja och limesaft. Smaka av med salt, pyttelite socker och oregano. Hacka lite färsk koriander och rör ner i salsan. Låt dra i rumstemperatur en liten stund.

Bilder

Recept

Filtrera