Keiserschmarrn med äppelmos och kall vispgrädde

Ingredienser

Det är ursprungligen en dessert från Österrike. Enormt luftiga och äggrika pannkakor.

Tänk på att inte baka dem för hårt, då kan de bli torra. De smakar dessutom allra bäst om de... Läs mer

80 min Dessert 4 port.

Gör så här

1

Låt russinen marinera i spriten i minst en timme. Om du inte serverar med äppelmos: Stek äppelskivorna i lite smör och socker.

2

Ta fram två skålar och blanda mjöl och salt i den ena. Tillsätt mjölk och vispa till en jämn smet. Vispa ner äggulorna och grädden.

3

Vispa äggvitorna i den andra skålen till ett hårt skum. Använd ren skål utan fett eller vattenrester. Vänd sedan ner vitorna i smeten.

4

Smält smör i stekpannan. Häll ca ½ cm smet i järnet. Strö över lite russin. Vänd och grädda färdigt på andra sidan. Riv eller skär pannkakorna i mindre bitar medan de fortfarande ligger nästan färdigbakade i pannan.

5

Servera med kall vispad grädde och äppelmos (eller stekta äppelskivor). Strö till sist över ett tunt florsockertäcke.

Bilder

Recept

Filtrera