Aubergineröra kan göras på många vis. Här har vi en variant med chèvre och rostade valnötter.
Här har det blandats en rad godheter som faller perfekt i gommen. En röra eller dip som passar till... Läs mer
Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skiva auberginerna i 1 centimeters tjocka skivor och skala och hacka vitlöken grovt och lägg allt på en plåt tillsammans med rapsoljan. Försök att lägga vitlöken lite under auberginerna, så de inte bli brända. Tillaga i cirka 15 minuter
Lägg valnötterna i en liten form och rosta dem under auberginugnsplåten i cirka 6-8 minuter
Lägg nu de färdigrostade auberginerna och vitlöken i en skål och mixa med stavmixer till en slät smet och tillsätt sedan, chèvre, citronjucie, honung, champinjonost, smält smör, valnötter och en nypa salt. Mixa tills allt har blandat sig väl och tillsätt då persiljan och rör runt med en sked. Kyl det hela före servering.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!