Elisabeths julköttbullar

Ingredienser

Härliga julköttbullar med extra krydda och mustighet från kavring, senap och lite pepparkaka.

Köttbullar köttbullar köttbullar i långa banor, nu pratar vi om comfortmat som vi alla känner... Läs mer

30 min Kött 6 port.

Gör så här

1

Häll grädde och vatten i en bunke och bryt ner kavring och pepparkakor, låt ligga för uppmjukning i cirka 10 minuter. Blanda ner ägget.

Stek den hackade löken på medelvärme i 2 matskedar smör och kryddorna tills löken är helt mjuk.

Häll ner den stekta löken, salt, fiskspad, sirap och senap i bunken och mixa med en stavmixer tills du får en slät smet.

Blanda ner köttfärs och blanda gärna med händerna så du får in smakerna ordentligt i köttfärsen.

Forma köttbullarna och stek på medelvärme i smör och rapsolja i cirka 10-15 minuter, lite beroende på bullens storlek.

Bilder

Recept

Filtrera