Härliga julköttbullar med extra krydda och mustighet från kavring, senap och lite pepparkaka.
Köttbullar köttbullar köttbullar i långa banor, nu pratar vi om comfortmat som vi alla känner... Läs mer
Häll grädde och vatten i en bunke och bryt ner kavring och pepparkakor, låt ligga för uppmjukning i cirka 10 minuter. Blanda ner ägget.
Stek den hackade löken på medelvärme i 2 matskedar smör och kryddorna tills löken är helt mjuk.
Häll ner den stekta löken, salt, fiskspad, sirap och senap i bunken och mixa med en stavmixer tills du får en slät smet.
Blanda ner köttfärs och blanda gärna med händerna så du får in smakerna ordentligt i köttfärsen.
Forma köttbullarna och stek på medelvärme i smör och rapsolja i cirka 10-15 minuter, lite beroende på bullens storlek.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!