Gurk- & myntapannacotta med löjrom

Ingredienser

Pannacotta brukar som oftast presenteras som efterrätt, men här byter vi plats och serverar den först.

En krämig, frisk och god pannacotta med smaker av både gurka, mynta och en hint av lime som gör... Läs mer

15 min Generell 6-8

Gör så här

1

Lägg gurkbitarna, gräddfil, cremé fraiche, limejucie och den hackade myntan i en mixer eller skål och stavmixa tills du får en helt slät smet.
Salta och peppra.

2

Häll över cirka 0.5 deciliter av smeten i en microfast skål och värm i cirka 15-20 sekunder i micron och tillsätt därefter knappt 2 strukna teskedar gelantinpulver och rör runt ordentligt.

3

Vispa ner gelantinblandningen ordentligt i den övriga smeten så den är klumpfri.
Häll upp i glas eller formar och kyl i cirka 2 timmar.

4

Fördela löjromen på alla portioner av pannacotta, toppa med finhackad rödlök, myntablad, gurkskiva och chips.

Bilder

Recept

Filtrera