Höstgryta med kött och korv

Ingredienser

Smarrig höstgryta med både kött och korv!

Härlig och lika god som enkel att laga! En ljuvlig gryta med kotlettytterfilé, kantareller och en... Läs mer

30 min Kött 6 port.

Gör så här

1

Skiva filén i tunna skivor och stek på ganska hög värme i smör i en gryta cirka 4 minuter.
Tillsätt, kryddor, lök, salt och svamp och stek vidare i 3-4 minuter.
Skiva korven i tunna slantar och tillätt även den i grytan och stek någon minut till.

2

Rör nu ner färskosten, 1 matsked fransk senap, soja, 1 tesked tryffelolja, socker och 2 deciliter mjölk.
Tillsätt lagerblad och låt sjuda i cirka 10 minuter till.

Späd eventuellt med mer mjölk och smaka av om du vill ha i något mer av något, till exempel senap, tryffeloja, kryddor eller soja.

3

Servera med potatismos, ris, pasta eller potatis.

Bilder

Recept

Filtrera