Här är en jättegod glutenfri biscotti för dig som gillar jordnötter och mörk choklad.
Mumsigt goda, små kakor, fullproppade med jordnötssmak, gott kokossocker och rostat mandelmjöl.... Läs mer
Tiden för kakornas avsvalning har inte tagits med i tidsberäkningen för receptet.
Häll mandelmjölet på en platt tallrik och rosta i micron på full effekt i cirka 3-4 minuter. Det kan skilja i effekt på olika micovågsugnar, så ha koll och rör runt med jämna mellanrum så det inte blir bränt. Låt svalna.
Vispa ihop ägg och kokossocker så det blir en porös smet.
Vispa ner jordnötssmöret, 2 matskedar smält smör och vaniljsockret
Blanda ner mandelmjölet
Smörj en liten avlång bakform med det resterande smöret och pudra med mandelmjöl
Häll ner smeten (den ska var tjock) och fördela den jämnt i formen
Grädda i ugnen i 30 minuter
Ta ut och låt svalna en stund
Sänk ugnstemperaturen till 100 grader.
Skiva kakan i 1.5-2 centimeters skivor och lägg på en bakplåtspapper på ugnsplåt. Grädda vidare i cirka 70-80 minuter och låt dem sedan svalna.
Smält chokladen. Krossa jordnötter. Doppa halva biscotten i chokladen och sedan i jordnötskrosset. Låt dem stelna på bakplåtspappret eller på ett galler.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!