Kycklingpaj med grönkål & jordärtskockor

Ingredienser

Kycklingpaj med smördeg, kantarellostrostade jordärtskockor, vin- och gräddinkokt grönkål och rostade pinjenötter.

Ibland är man sugen på allt möjligt på en och samma gång och har man tur så går faktiskt smakerna... Läs mer

60 min Fågel 4 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg jordärtskockor, smör, lök och salt i en form och ställ in i ugnen i 10 minuter och lägg sedan in vitlöken och kantarellosten och låt gå i 5 minuter till, ta ut och mixa.

2

Fräs smör och grönkål i 3 minuter och tillsätt sedan vin, salt, vitpeppar och grädde. Låt koka på hög värme under omrörning tills all vätska har kokat in.

3

Koka tunt skivad kyckling i buljongvattnet i cirka 6 minuter och lägg sedan på hushållspapper.

4

Lägg en av smördegsarken i en lämplig ugnsform och förgrädda i cirka 7-8 minuter, ta ut och lägg på hyvlad cheddarost, jordärtskockscrème, kyckling och 75 % av grönkålstuvningen och sedan det andra smördegsarket ovan på. Tryck ner arket lite.

Grädda i ugnen i cirka 13-15 minuter. Efter halva tiden lägger du på pecorinoost, resten av grönkålen och pinjenötter.

Bilder

Recept

Filtrera