Laxbiffar med tomatraita

Ingredienser

Härligt smakrika laxbiffar med tomatraita, enkelt att laga, maximal smakupplevelse.

45 min Fisk 4-6

Gör så här

1

Laxbiffar: Om det är skinn på laxen, så börja med att ta bort det. Hacka laxen i små små bitar, nästan så att det blir en färs, men den ska inte malas.

2

Riv vitlöken på den fina sida av rivjärnet. Finhacka, chilli, ingefäran och koriander.

3

Blanda alla ingredienser väl, men mjölet går i sist, lite i taget och fortsätt att blanda ordentligt. Laxsmeten ska vara ganska lös i konsistensen. Tänk köttbullssmet, men lite lösare.

4

Ta  klickar som du tycker är lagom till biffar och lägg ner i stekpannan tillsammans med upphettat smör och rapsolja. Stek varje sida på medelvärme i cirka 5 minuter.

5

Tomatraita: Skölj och hacka tomaterna. Blanda yoghurt, cremé fraiche, spiskummin och salt i en skål. Blanda i tomaterna.

Tips! Om tomaterna endast har lite sötma, så lägg till 1 matsked flytande honung.

6

Servera laxbiffarna med långkornigt ris och tomatraita.

Bilder

Recept

Filtrera