Härligt smakrika laxbiffar med tomatraita, enkelt att laga, maximal smakupplevelse.
Laxbiffar: Om det är skinn på laxen, så börja med att ta bort det. Hacka laxen i små små bitar, nästan så att det blir en färs, men den ska inte malas.
Riv vitlöken på den fina sida av rivjärnet. Finhacka, chilli, ingefäran och koriander.
Blanda alla ingredienser väl, men mjölet går i sist, lite i taget och fortsätt att blanda ordentligt. Laxsmeten ska vara ganska lös i konsistensen. Tänk köttbullssmet, men lite lösare.
Ta klickar som du tycker är lagom till biffar och lägg ner i stekpannan tillsammans med upphettat smör och rapsolja. Stek varje sida på medelvärme i cirka 5 minuter.
Tomatraita: Skölj och hacka tomaterna. Blanda yoghurt, cremé fraiche, spiskummin och salt i en skål. Blanda i tomaterna.
Tips! Om tomaterna endast har lite sötma, så lägg till 1 matsked flytande honung.
Servera laxbiffarna med långkornigt ris och tomatraita.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!