Laxlåda med smördegsbotten & basilikahollandaise

Ingredienser

En låda fylld med godsmaksaker.

Du behöver inte vara en mästare i köket för att laga denna supergoda och faktiskt lite smarta... Läs mer

45 min Fisk 3-4

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader.
Klä en ugnsform i ungefärlig storlek 25x15x5 med smördeg och låt gå i den uppvärmda ugnen i cirka 10 minuter eller tills du ser att den lyft sig och blivit spröd.
Koka riset och hacka laxen i små små bitar.
Skiva tomaterna och riv parmesanosten.

2

Blanda den hackade basilikan och cremé fraichen i hollandaisesåsen och blanda ner 75% av den i riset med laxen, salt och vitpeppar. Blanda nu även ner äggvitorna ordentligt.
Häll blandningen i formen, på smördegen, häll på resterande sås, toppa med tomatskivorna och parmesanosten
Gratinera i ugnen i cirka 15 minuter.

3

Serveras gärna med en härlig sallad.

Bilder

Recept

Filtrera