Misomarinerad salmalax

Ingredienser

Salmalax med supergoda asiatiska sushismaker.

Det här är den riktigt läcker måltid, om du nu gillar fisk i rå form. Härligt goda och samstämda... Läs mer

20 min Fisk 2 port.

Gör så här

1

Marineringstiden för laxen är inte medräknad i tillagningstiden.
Koka upp vatten och misopasta, rör runt tills all miso löst upp sig och låt det sedan kallna helt.
Lägg laxen tillsammans med den kalla misobuljongen i en plastpåse, massera runt misobuljongen runt laxen och lägg i kylskåp i minst 2 timmar med lite massering efter halva tiden.
Lägg den repade svartkålen på bakplåtspapper på en ugnsplåt och rosta i cirka 15 minuter på 150 grader med jämn omrörning, så kålens alla sidor blir frasigt goda.
Mixa paprika med wasbi till en slät smet.

2

Lägg nu den färdigmarinerade laxen på ett hushållspapper en stund för avrinning och skär i lagom stora mumsbitar.
Bryn smör tills det fått en härligt nötig not.
Lägg kålen i botten på ett fat, laxen, det brynta smöret, salladlök och toppa med paprikacremé.

Bilder

Recept

Filtrera