Örtiga biffar i port & rödvinssky

Ingredienser

Härligt goda biffar i dubbel vinsky.

En god vardagsrätt som passar lika gott på helgen med mumsiga smaker av timjan, dragon, lök, vin... Läs mer

30 min Kött 4-5

Gör så här

1

Börja med att tillreda skysåsen
Stek löken tillsammans med vitpeppar och smör på dryg medelvärme tills den blivit mjuk.
Häll på portvin och vin, koka några minuter och häll sedan i 4 deciliter vatten, soja och 2 matskedar fond och låt koka in i cirka 10 minuter på samma spisvärme som tidigare.
Häll nu i resten av vattnet och låt koka upp.
Smaka av om det behövs den tredje matskeden fond.

2

Tillredning av Biffarna
Blanda ihop mjölk, ägg, kryddor, salt, vitlök och ströbröd i en bunke och blanda sedan ner den finmalda blandfärsen riktigt ordentligt.
Forma till 14-16 stycken biffar och stek i smör och olja på ganska hög värme i cirka 3 minuter per sida (de är inte färdiga ännu utan ska ner i skysåsen, se nedan).

3

Biffarna i Skysåsen
Lägg nu i biffarna i den färdiga skysåsen för färdigtillagning i cirka 4-5 minuter per sida på medelvärme.

4

Servera gärna med råstekt potatis eller liknande, röd eller svartvinbärsgelé och någon passande grönsak.

Bilder

Recept

Filtrera