Härligt goda biffar i dubbel vinsky.
En god vardagsrätt som passar lika gott på helgen med mumsiga smaker av timjan, dragon, lök, vin... Läs mer
Börja med att tillreda skysåsen
Stek löken tillsammans med vitpeppar och smör på dryg medelvärme tills den blivit mjuk.
Häll på portvin och vin, koka några minuter och häll sedan i 4 deciliter vatten, soja och 2 matskedar fond och låt koka in i cirka 10 minuter på samma spisvärme som tidigare.
Häll nu i resten av vattnet och låt koka upp.
Smaka av om det behövs den tredje matskeden fond.
Tillredning av Biffarna
Blanda ihop mjölk, ägg, kryddor, salt, vitlök och ströbröd i en bunke och blanda sedan ner den finmalda blandfärsen riktigt ordentligt.
Forma till 14-16 stycken biffar och stek i smör och olja på ganska hög värme i cirka 3 minuter per sida (de är inte färdiga ännu utan ska ner i skysåsen, se nedan).
Biffarna i Skysåsen
Lägg nu i biffarna i den färdiga skysåsen för färdigtillagning i cirka 4-5 minuter per sida på medelvärme.
Servera gärna med råstekt potatis eller liknande, röd eller svartvinbärsgelé och någon passande grönsak.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!