En härlig kycklingpastej att servera på julbordet imponerar på den bästa och de flesta!
Väldigt god pastej med juliga kryddor och portvin! Dessutom mycket enkel att tillaga och kan förberedas redan... Läs mer
Sätt ugnen på 150 grader.
Skala och grovhacka lök och äpple.
Fräs smör i en stekpanna och lägg ner kycklinglevern, kryddorna, lök och äpple och låt steka i cirka 6 minuter på drygt medelhög värme.
Häll på grädden, portvin och senap och låt puttra i cirka 6 minuter till.
Häll över det hela i en skål och mixa med stavmixer eller kör i mixer till smeten är slät.
Häll upp i formar som du gillar. Jag använde mig av små cirka 0.5 deciliters silikonformar då de släpper pastejen fint när den har blivit kall men det fungerar bra med andra typer formar, exempelvis aluminiummuffinsformar.
Placera formarna på en bakplåt och grädda i ugnen i 30 minuter om du har samma mängd som jag använde. För mindre formar så kortar du tiden och för mer i formarna, ja förstås, då blir tiden lite längre.
Det ska bubbla lite i dem och de får gärna var lite gyllenebakade.
Ätes med fördel på ett gott bröd med smörgåsgurka.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!