Potatispaté så god att smaklökarna dansar i takt!
Tänk dig smakerna av både kantarell, sherry och god stekt gul lök i en och samma mumsbit. En potatispaté... Läs mer
Sätt ugnen på 225 grader
Stek lök och kantareller i smöret på medelvärme tills löken har mjuknat.
Tillsätt sherry, grädde, salt, peppar, cremé fraiche och låt koka ihop några minuter.
Mixa sedan det hela med en stavmixer tills du har en slät smet.
Lägg potatisskivorna i en ugnsform och häll sedan över gräddkantarellblandningen och vänd runt så blandningen blandas ordentligt och platta slutligen till det hela.
Grädda i ugnen i cirka 30-40 minuter och när patén blivit gyllenbrun så lägg lite aluminiumfolie eller likande ovanpå för att undvika för mycket färg.
Toppa paté med lite finhackad chili eller något annat som kan tänkas passa.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!