Ramslöksfrikadeller i purjolöksås

Ingredienser

Härligt goda och smakrika frikadeller i en krämig purjolöksås!

En mumsigt god och lättlagad pastarätt med massor av smaker som passar perfekt att göra vilken... Läs mer

30 min Pasta 6 port.

Gör så här

1

Tillaga såsen först
Koka upp vattnet och vispa ner misopastan.
Tillsätt mjölk, smör och grädde och låt sjuda upp.
Tillsätt purjolöken och låt puttra på försiktig värme.
Vänta med maizenaredningen tills frikadellerna kokat färdigt i såsen.

2

Frikadellerna
Blanda ihop ägg, vatten, peppar, salt, torkad ramslök, lökpulver, färskost och ströbröd.
Blanda ner skinkfärsen väl i äggsmeten.
Forma till frikadeller (små köttbullar).
Höj temperaturen på spisen några snäpp och lägg ner frikadellerna i såsen och låt dem småputtra i cirka 8 minuter.
Tillsätt maizenaredning med lite i taget tills såsen har den konsistensen som önskas, men tänk på att det kan ta en liten stund innan den tjocknar, så ta det försiktigt med 1 tesked i taget.
Servera med spagetti!

Bilder

Recept

Filtrera