Sommartårta med nötig dulce de leche-kräm och solmogna jordgubbar. Receptet ger två tårtor.
Den här tårtan har allt man kan önska sig av en sommartårta - jordgubbsbärig och marängcrunchig... Läs mer
Rosta hasselnötsmjölet i ugn eller micro tills den fått en lätt rostad ton. Rör runt med jämna mellanrum, så att den inte bränns. Låt svalna.
Blanda mjukt smör med mascarpone, dulce de leche och vaniljsocker till en slät kräm. Häll sedan ner vispgrädde (lite i taget) under omrörning/vispning.
Blanda i hasselnötmjölet och ställ i kylen några timmar.
Skölj och ansa jordgubbarna för att sedan skiva hälften av dem.
Bre 1/4 av krämen på en marängbotten och lägg hälften av de skivade jordgubbarna ovanpå, vidare ett maränglock, 1/4 av krämen på locket och hälften av de hela jordgubbarna ovanpå och garnera med citronmeliss. Sedan gör du likadant med nästa tårta.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!