Sommarmarängtårta

Ingredienser

Sommartårta med nötig dulce de leche-kräm och solmogna jordgubbar. Receptet ger två tårtor. 

Den här tårtan har allt man kan önska sig av en sommartårta - jordgubbsbärig och marängcrunchig... Läs mer

20 min Dessert 12 port.

Gör så här

1

Rosta hasselnötsmjölet i ugn eller micro tills den fått en lätt rostad ton. Rör runt med jämna mellanrum, så att den inte bränns. Låt svalna.

2

Blanda mjukt smör med mascarpone, dulce de leche och vaniljsocker till en slät kräm. Häll sedan ner vispgrädde (lite i taget) under omrörning/vispning.

3

Blanda i hasselnötmjölet och ställ i kylen några timmar.

4

Skölj och ansa jordgubbarna för att sedan skiva hälften av dem.

5

Bre 1/4 av krämen på en marängbotten och lägg hälften av de skivade jordgubbarna ovanpå, vidare ett maränglock, 1/4 av krämen på locket och hälften av de hela jordgubbarna ovanpå och garnera med citronmeliss. Sedan gör du likadant med nästa tårta.

 

 

 

Bilder

Recept

Filtrera