Surf & turf baguettebruschetta

Ingredienser

Vad får du om du fyller en baguette med smaskiga godsaker och skär den i skivor? Jo, en baguettebruschetta.

Valde att göra denna som en Surf & Turf. Det betyder att man blandar skaldjur och kött men man kan... Läs mer

20 min Generell 6 port.

Gör så här

1

Skär till en baguette i 40 centimeters längd, men behåll ändbiten på ena sidan. Gröp ur innanmätet av bröd från baguetten med en lång kniv, typ filékniv och rosta det i en ugnsform i ugnen på cirka 225 grader tills det blivit krispigt. Smula sedan brödbitarna.

2

Krama ur eventuell överflödig vätska från kräftstjärtarna innan du hackar dem. Stek de hackade kräftstjärtarna, tomat, paprika, vitlök, tabasco, persilja och paprikaost i smöret. Blanda ner parmesanosten och de rostade brödsmulorna och rör runt och låt svalna en stund.

3

Fyll nu baguetten med röran och packa ordentligt, så det blir tätt. Kyl baguetten i minst 2 timmar. Skiva i önskad tjocklek och servera.

Bilder

Recept

Filtrera