Vitglöggad fläskfilégryta med kabanoss

Ingredienser

Jul jul strålande jul ända från advent...en vitglöggad gryta med massor med goda smaker.

Smakerna som samsas är många men glöggen finns där, endast som en liten med ack så viktig subtil... Läs mer

30 min Kött 4-6

Gör så här

1

Tiden för tillagningen och förbredelse är 30 minuter men köttet mår fint av att marineras i cirka 4 timmar om man har tid för det.

Skiva fläskfilén i tunna skivor och lägg i en gryta tillsammans med glöggen, lagerbladen och vitpeppar och som sagt har du tiden så låter du den marineras i kylskåp så länge du hinner.

Dags för tillagning. Ställ kastrullen med glöggköttet och glöggspadet på spisen på hög värme, slanta korven, skär paprikan i önskad storlek, skala och hyvla vitlöken, mortla grönpeppar, häll av vätskan från champinjonerna och vattenkastanjen och ner med allt i kastrullen och låt koka upp

Häll i grädde och salt och låt puttra i cirka 15 minuter. Servera med ris. 

Bilder

Recept

Filtrera