Wallenbergarlimpa med lingonsky

Ingredienser

Köttfärslimpa de lux kan man nog med ett säkert kort på handen kalla denna goda limpa, gjord på wallenbergsvis.

Festlig comfortfood i lättlagad limpform som är hur gott som helst och med lingonsky. Tänk att... Läs mer

50 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader.

Wallenbergarlimpa: Börja med att vispa grädden och ställ in i kylen.
Blanda ihop alla andra ingredienser till wallenbergarlimpan och blanda gärna med händerna för en jämn fördelning.
Blanda nu ner kalvfärsblandningen pö om pö och försiktigt med en gaffel eller liknande i den vispade kalla grädden tills all färs blandat sig med grädden.

Smält smör och pensla formen som du ska göra limpan i och pudra sedan ett täcke med ströbröd i formen (fungerar fint att göra i långpanna om man gör flerdubblad sats, perfekt om man är många).

Lägg i färsblandningen och tryck lätt så att den kommer ner ordentligt. Strö ett lager med ströbröd på färsen och tillaga i ugnen i cirka 25-30 minuter.

2

Lingonsky: Koka ihop lingonsylt, lökpulver, vattten, buljong, japansk soja, balsamvinäger och reducera skyn under cirka 15 minuter på dryg medelvärme.

Tillsätt lingonen när såsen är färdig eller lägg dem på limpskivorna som garnering.

Klassiska tillbehör är potatispuré och gröna ärtor (från frysdisken) men det fungerar även fint att göra ett mos på dessa båda. Koka potatis med salt och pressa med potatispress och mosa. Koka lika del ärtor som potatis, mixa ärtorna med stavmixer, mosa ihop de två, ha i ett par matskedar smör och där är vi i hamn.

Bilder

Recept

Filtrera