Här kommer ett tips på en flådig midsommardessert med extra allt.
... Läs mer
Tårtbotten: Kör mjöl, smör, socker, mandelflarn och rivet citronskal i en matberedare. Tillsätt ägget och arbeta hastigt till en deg. Platta ut och lägg i kylskåpet en stund.
Kavla sedan ut degen till en rund platta med cirka 30 centimeter i diameter. Klä en smord form med avtagbar kant med degen. Låt vila i kylen medan rabarbern förbereds.
Fyllning: Skär rabarbern i bitar, 2-3 centimeter långa. Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och kardemumma och vänd ner i smeten tillsammans med smöret.
Häll smeten i pajskalet. Strö över rabarbern och pudra med vetemjöl.
Grädda i 175 grader nederst i ugnen i cirka 45-55 minuter, eller tills kakan fått fin färg och lätt lossnar från kanten.
Låt den vila i formen i 10 min. Ställ in i kylen.
Vispa vaniljvispen. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten i 10 min.
Låt smälta på svag värme tillsammans med flädersaft i en kastrull.
Häll ner vätskan i vaniljvispen och blanda väl.
Häll sedan alltsammans över rabarberfyllningen och låt stelna i kylen i 2-3 timmar.
Garnera med jordgubbar och mynta, servera!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!