En underbar sommartårta

Ingredienser

Här kommer ett tips på en flådig midsommardessert med extra allt.

... Läs mer

75 min Baka 10 port.

Gör så här

1

Tårtbotten: Kör mjöl, smör, socker, mandelflarn och rivet citronskal i en matberedare. Tillsätt ägget och arbeta hastigt till en deg. Platta ut och lägg i kylskåpet en stund.

2

Kavla sedan ut degen till en rund platta med cirka 30 centimeter i diameter. Klä en smord form med avtagbar kant med degen. Låt vila i kylen medan rabarbern förbereds.

3

Fyllning: Skär rabarbern i bitar, 2-3 centimeter långa. Smält smöret och låt det svalna.

4

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och kardemumma och vänd ner i smeten tillsammans med smöret.

5

Häll smeten i pajskalet. Strö över rabarbern och pudra med vetemjöl.

6

Grädda i 175 grader nederst i ugnen i cirka 45-55 minuter, eller tills kakan fått fin färg och lätt lossnar från kanten.

7

Låt den vila i formen i 10 min. Ställ in i kylen.

8

Vispa vaniljvispen. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten i 10 min.

9

Låt smälta på svag värme tillsammans med flädersaft i en kastrull.

10

Häll ner vätskan i vaniljvispen och blanda väl.

11

Häll sedan alltsammans över rabarberfyllningen och låt stelna i kylen i 2-3 timmar.

12

Garnera med jordgubbar och mynta, servera!

Bilder

Recept

Filtrera