Världens fluffigaste bröd, japanskt mjölkbröd, möter lussebulle som möter Parker House Rolls, ett hattrick utan dess like helt enkelt.
Rör ut första mängden mjöl i första mängden mjölk, koka upp och låt svalna. Detta är en s.k "thang zong"
Blanda jäst med mjölk, saffran och honung. Blanda sedan alla ingredienser förutom smöret och kör i maskin i ca 10-15 minuter. Öka hastigheten och klicka i smöret.
Låt sedan jäsa tills dubbelstorlek (en dryg timme).
Lägg upp degen på ett bakbord och dela i 10 st delar á 50 gram styck.
Forma sedan små bollar (rundriv) och låt vila i 10 minuter. Ta sedan en boll i taget, kavla ut lätt och vik ihop till en boll.
Smöra en form och placera "bollarna" sida vid sida. Låt jäsa ytterligare en timma ungefär.
Pensla brödet med ägg och mjölk som du vispat upp, baka på 175 grader i cirkus 25 minuter tills innertemp 95 grader.
Pensla igen med mjölk efter bakning
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!