Japanskt Mjölkbröd med Saffran

Ingredienser

Världens fluffigaste bröd, japanskt mjölkbröd, möter lussebulle som möter Parker House Rolls, ett hattrick utan dess like helt enkelt. 

180 min Baka 1 port.

Gör så här

1

Rör ut första mängden mjöl i första mängden mjölk, koka upp och låt svalna. Detta är en s.k "thang zong"

2

Blanda jäst med mjölk, saffran och honung. Blanda sedan alla ingredienser förutom smöret och kör i maskin i ca 10-15 minuter. Öka hastigheten och klicka i smöret. 

3

Låt sedan jäsa tills dubbelstorlek (en dryg timme).

 

4

Lägg upp degen på ett bakbord och dela i 10 st delar á 50 gram styck. 

5

Forma sedan små bollar (rundriv) och låt vila i 10 minuter. Ta sedan en boll i taget, kavla ut lätt och vik ihop till en boll.

 

6

Smöra en form och placera "bollarna" sida vid sida. Låt jäsa ytterligare en timma ungefär.

 

7

Pensla brödet med ägg och mjölk som du vispat upp, baka på 175 grader i cirkus 25 minuter tills innertemp 95 grader.

Pensla igen med mjölk efter bakning

Bilder

Recept

Filtrera