Hösten är här och Halloween står för dörren. Då vi alla har blivit så amerikaniserade på senare dar så langar vi upp riktigt Pumpkin Pie. Servera med en klick vispad grädde och lite krossade pistagenötter på toppen.
En Amerikansk klassiker som smakar höst, jul och tar till vara på en av de höstigaste råvarorna... Läs mer
Tärna smöret och pulsa ihop med mjöl, salt och socker i en matberedare tills det blir sandigt typ. Tillsätt en msk vatten åt gången till pajdegen går ihop. Arbeta ihop, plasta in och låt vila i minst 30 minuter. Kavla ut degen och dressa en pajform (24 cm), nagga med en gaffel och förgrädda sedan skalet i cirkus 10 minuter på 180 grader.
Blanda pumpapuré, kondenserad mjölk och mixa ihop. Kör sedan ner ägg, kryddor och salt. Blanda ner smeten i pajskalet och grädda i ca 20 minuter på 180 grader tills fyllning har satt sig men var på din vakt så att den inte bränner eller spricker.
Pumpapuré gör du genom att dela en pumpa, typ butternut på mitten som du sedan kärnar ur och bakar mjuk i igen på 200 grader med skalet på. Gröp sedan ur skal och mixa till en puré.
Räkna med minst 1 kg pumpa för att få 400 gram pumpapuré.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!