Wallenbergare på kyckling

Ingredienser

En klassisk Wallenbergare görs på kalv. En quenelle och mousseline görs oftast på fisk. Så vad saknas? FÅGEL!

Sagt och gjort, samma teknik men annan varelse. Lika syndigt, lika gott. 

Servera wallenbergaren... Läs mer

50 min Kyckling 4 port.

Gör så här

1

Tärna kycklingen och skiva bacon, lägg detta gärna in i frysen 20 minuter innan du fortsätter. Se även till att grädden är ruggigt kall. 

2

Mixa kyckling och bacon i en matberedare eller liknande. Tillsätt salt och ägg och mixa snabbt ihop. 

3

Gå därefter i med grädden i en stråle, typ som när du gör en majjo. Mixa i så mycket grädde att färsen blir lätt bouncy i konsistensen. Ha lite feeling dvs. 

4

Krydda med vitpeppar och lite Cayenne. Men smaka för guds skull inte på färsen om du inte vill ha salmonella!

5

Forma till 4 puckar och vänd i panko (valfritt men önskvärt). 

6

Stek på dessa biffar i rikligt med smör tills gyllene och genomstekta. 

Bilder

Recept

Filtrera